Kysnuté jablkové rožky bez lepku
Kvások
- 15 g droždie
- 50 g kryštálový cukor
- 250 ml teplé mlieko
Cesto
- 1 ks vajce
- 300 g Bakery mix Liana
- pripravený kvások
- 50 ml olej/ maslo
- 1-2 ks Škoricový cukor Liana
- 3-5 ks nastrúhané jablká
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
- Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. Pripravený kvások zmiešame s vajíčkom, Bakery mix a zvyšným mliekom. Vymiešame hnetacími metličkami. Počas miesenia pridáme olej. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi polhodinu kysnúť.
- Jablká očistíme a postrúhame nahrubo. Zmiešame so škoricovým cukrom.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenko a rozdelíme na 13 trojuholníkov. Širšiu časť môžeme narezať a nanesieme lyžicu plnky. Od širšej strany zrolujeme do tvaru rožteka. Pripravené rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme asi 20 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom.
- Pečieme 180-190°C cca 16 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Rožky môžeme naplniť podľa chuti aj inou plnkou. Npríklad makom, mletými orechami, lekvárom.
Kvások
- 15 g droždie
- 50 g kryštálový cukor
- 250 ml teplé mlieko
Cesto
- 1 ks vajce
- 300 g Bakery mix Liana
- pripravený kvások
- 50 ml olej/ maslo
- 1-2 ks Škoricový cukor Liana
- 3-5 ks nastrúhané jablká
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
Produkty k receptu