Kysnuté jablkové rožky bez lepku
play

Kysnuté jablkové rožky bez lepku

Trvanie: 02:00 (h:m) Porcie: 13 (ks)
Ingrediencie

Kvások

  • 15 g droždie
  • 50 g kryštálový cukor
  • 250 ml teplé mlieko

Cesto

Ďalej potrebujeme

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

 

  1. Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. Pripravený kvások zmiešame s vajíčkom, Bakery mix a zvyšným mliekom. Vymiešame hnetacími metličkami. Počas miesenia pridáme olej. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi polhodinu kysnúť.
  2. Jablká očistíme a postrúhame nahrubo. Zmiešame so škoricovým cukrom.
  3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenko a rozdelíme na 13 trojuholníkov. Širšiu časť môžeme narezať a nanesieme lyžicu plnky. Od širšej strany zrolujeme do tvaru rožteka. Pripravené rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme asi 20 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom.
  4. Pečieme 180-190°C cca 16 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

Dobrý tip:
Rožky môžeme naplniť podľa chuti aj inou plnkou. Npríklad makom, mletými orechami, lekvárom.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Kvások

  • 15 g droždie
  • 50 g kryštálový cukor
  • 250 ml teplé mlieko

Cesto

Ďalej potrebujeme

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné