Karamelové perníkové rezy

  • Predveďte svojmu okoliu aká ste šikovná cukrárka
pre recept na Marlenku bez lepku kliknite sem.
Karamelové perníkové rezy
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:  
4 ks
vajce
120 g cukor kryštálový
2 PL med
100 g hladká múka
130 g mleté orechy
3 PL horúca voda
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
 
Krém:
1 ks Salko skaramelizované
250 g maslo
250 ml mlieko
1 vrecko Zlatý krém v prášku Liana
 
Ďalej potrebujeme:
maslové sušienky (keksy)
ríbezľový džem
sekané orechy na posypanie
 

 

 

Postup

1. Vyšľaháme vajcia s cukrom a medom do peny. Potom pridáme múku, horúcu vodu a kypriaci prášok do perníka. Znovu poriadne premiešame mixérom. Prisypeme za stáleho miešania mleté orechy. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 170-180°C cca 20 minút.
 
2. Uvaríme si hustý puding z mlieka a Zlatého krému. Maslo a skaramelizované salko (mali by byť približne rovnakej teploty, aby sa nezrazili) rozmixujeme mixérom. Do rozmixovaného masla so salkom dáme vychladnutý puding. Poriadne premixujeme mixérom a krém je hotový. Uvaríme si čaj buď čierny alebo ovocný.
 
3. Upečený vychladnutý korpus si rozrežeme pozdĺž na 3 rovnako široké pásy. Prvú časť korpusu si preklopíme na podnos, popicháme vidličkou a pokropíme jemne čajom. Potrieme jemnou vrstvou ríbezľového džemu a natrieme vrstvou krému. Na krém poukladáme vrstvu sušienok. Na sušienky dáme znovu vrstvu krému a opakujeme. Na krém dáme ďalšiu časť korpusu, popicháme vidličkou, pokropíme čajom. Potrieme jemnou vrstvou džemu, natrieme krémom a dáme vrstvu sušienok. Na sušienky dáme znovu vrstvu krému. Položíme posledný korpusový plát, pokropíme čajom, natrieme džemom potom natrieme celý zákusok aj po bokoch zvyšným krémom a posypeme sekanými orechmi. Nakoniec zákusok pokropíme čokoládovou polevou. 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.