Bezlepkový tatranský punčák
Korpus
- 460 g Cake mix Liana
- 320 g cukor
- 250 ml voda
- 100 ml olej
- 9 vajec
Ďalej potrebujeme
- 500 g jahodový džem
- 250 g mrazené maliny
- 1 lyžica malinový sirup
- 200 ml voda
- 50 ml Tatranský čaj 52%
- Punčová poleva Liana
- plech 38 x 25 cm
- Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vodu a olej. Zvlášť vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Pridávame postupne k hmote so žĺtkami a zároveň prisypeme Cake mix. Na plechu upečieme korpus pri 180°C 30 minút.
- Po upečení a vychladnutí rozkrojíme korpus na 3 pláty. Spodný plát natrieme jahodovým džemom, položíme druhý plát, ktorý polejeme malinovou šťavou (šťavu získame tak, že ponorným mixérom rozmixujeme mrazené maliny s vodou a Tatranským čajom, ak niekto nemá rád jadierka z malín, tak je potrebné to celé prepasírovať cez sitko). Priložíme tretí plát, ktorý potrieme lekvárom (lekvár je natretý zo strany, ktorý sa dotýka malinového plátu). Koláč necháme odpočívať 12 hodín v chladničke.
- Po odpočinutí celý zákusok preklopíme, aby sme mali spodok koláča navrchu a polievame punčovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Keď poleva stuhne, koláč krájame horúcim nožom.
Korpus
- 460 g Cake mix Liana
- 320 g cukor
- 250 ml voda
- 100 ml olej
- 9 vajec
Ďalej potrebujeme
- 500 g jahodový džem
- 250 g mrazené maliny
- 1 lyžica malinový sirup
- 200 ml voda
- 50 ml Tatranský čaj 52%
- Punčová poleva Liana
- plech 38 x 25 cm
Produkty k receptu