Bezlepkový taliansky chlebový závin
Cesto
- 250 g Bread mix white Liana
- 3 lyžice olivový olej
- 2 ks vajcia
- 100 ml mlieko
- 1,5 lyžičky soľ
- 10 g čerstvé droždie
- 1 lyžička cukor
Plnka
- 200 g šunka
- 60 g syr feta
- 60 g nastrúhaná gouda
Dodatky
- korenie na pizzu
- čierne olivy
- kečup
- žĺtok na potretie
- 1. Do misky nasypeme Bread mix white, urobíme jamku do ktorej pridáme soľ, olej, cukor, vajíčka, namrvené droždie a všetko zalejeme vlažným mliekom. Mixérom spracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť.
- 2. Na papieri na pečenie rozvaľkáme cesto na kruh. Potrieme kečupom, poukladáme šunku, rozdrvíme feta syr, rozložíme olivy, posypeme korením na pizzu a nastrúhame syr goudu.
- 3. Cesto zrolujeme ako roládu, potrieme žĺtkom a poukladáme na kolieska nakrájané olivy.
- 4. Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu a pečieme pri 200°C 35 minút.
- 5. Upečený závin posypeme syrom a necháme vychladnúť.
Cesto
- 250 g Bread mix white Liana
- 3 lyžice olivový olej
- 2 ks vajcia
- 100 ml mlieko
- 1,5 lyžičky soľ
- 10 g čerstvé droždie
- 1 lyžička cukor
Plnka
- 200 g šunka
- 60 g syr feta
- 60 g nastrúhaná gouda
Dodatky
- korenie na pizzu
- čierne olivy
- kečup
- žĺtok na potretie
Produkty k receptu