Bezlepkový smotanový posúch s klobásou
Ingrediencie
1. deň rozkvas:
150 g Bread mix white Liana
200 g voda
1 PL kvások
2. deň cesto:
200 g Bread mix white Liana
125 ml voda
2 KL pesto z medvedieho cesnaku
1 KL soľ
Plnka:
200 g kyslá smotana
150 g klobása
½ KL mletá červená paprika
štipka soli
petržlenová vňať
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana na podsypanie
olej na potretie
Postup
1. Suroviny na rozkvas zmiešame v miske, prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 10 - 12 hodín.
2. Nasledujúci deň dáme pripravený rozkvas do kuchynského robota spolu s ostatnými surovinami z druhého dňa. Vypracujeme cesto, ktoré opäť prikryjeme a necháme v teple kysnúť 4 hodiny.
3. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a premiesime. Plech vystelieme papierom pečenie a naolejovanými rukami roztlačíme cesto po celom plechu. Necháme podkysnúť 1 hodinu.
4. V kyslej smotane rozmiešame soľ a mletú červenú papriku. Potrieme cesto, poukladáme na kolieska nakrájanú klobásu a posypeme petržlenovou vňaťou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 30 minút.