Bezlepkový slivkový perník s marcipánom
Ingrediencie
Cesto:
3 poháre (2,5 dl) Fine mix Liana
¾ pohár trstinový cukor
4 vajcia veľkosti L
1 pohár medu
½ pohár silnej kávy
200g sušené slivky Liana
2 lyžice oleja
4 lyžice slivovica
½ KL soľ
Slivková plnka:
200 g slivkový lekvár
Marcipánová plnka:
200g marcipán
Čokoládová poleva:
150g čokoláda Liana
2PL maslo

Postup
1. Horúcu kávu zmiešame s olejom a slivovicou, a ak troška vychladne na 80°C pridáme med a necháme vychladnúť.
2. Celé vajíčka rozšľaháme mixérom. Postupne pridáme trstinový cukor a vychladnutú kávovú zmes. Do vyšľahanej hmoty ručne vmiešame zmes Fine mix spolu so soľou a nakoniec slivky. Sušené slivky zaprášime zmesou Fine mix Liana.
3. Vylejeme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech použijeme v rozmeroch 20x30cm. Pečieme na 170°C 35 minút.
4. Koláč po vybratí z rúry pretočíme na dosku a necháme aj s plechom vychladnúť.
5. Koláč rozrežeme na 3 pláty pílkou na tortu. Prvý plát natrieme slivkovým lekvárom, priložíme na neho druhý plát potretý vyvaľkaným marcipánom a zakryjeme tretím plátom. Vrch polejeme čokoládou roztopenou v mikrovlnke. Vychladnutý koláč narežeme na kúsky.