Bezlepkový slivkový perník s marcipánom

  • Výborná kombinácia sušených sliviek, čokolády a marcipánu
pre recept na Slivkový perník s marcipánom kliknite sem.
Bezlepkový slivkový perník s marcipánom
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
3 poháre (2,5 dl) Fine mix Liana
¾ pohár trstinový cukor
4 vajcia veľkosti L
1 pohár medu
½ pohár silnej kávy
200g sušené slivky Liana
2 lyžice oleja
4 lyžice slivovica
½ KL soľ
 
Slivková plnka:
200 g slivkový lekvár
 
Marcipánová plnka:
200g marcipán
 
Čokoládová poleva:
150g čokoláda Liana
2PL maslo
 

 

 

 

Postup

1. Horúcu kávu zmiešame s olejom a slivovicou, a ak troška vychladne na 80°C pridáme med a necháme vychladnúť.
 
2. Celé vajíčka rozšľaháme mixérom. Postupne pridáme trstinový cukor a vychladnutú kávovú zmes. Do vyšľahanej hmoty ručne vmiešame zmes Fine mix spolu so soľou a nakoniec slivky. Sušené slivky zaprášime zmesou Fine mix Liana.
 
3.  Vylejeme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech použijeme v rozmeroch 20x30cm. Pečieme na 170°C 35 minút.
 
4. Koláč po vybratí z rúry pretočíme na dosku a necháme aj s plechom vychladnúť.
 
5. Koláč rozrežeme na 3 pláty pílkou na tortu. Prvý plát natrieme slivkovým lekvárom, priložíme na neho druhý plát potretý vyvaľkaným marcipánom a zakryjeme tretím plátom. Vrch polejeme čokoládou roztopenou v mikrovlnke. Vychladnutý koláč narežeme na kúsky.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.