Bezlepkový mrkvový linzer s tvarohom
Cesto
- 550 g Cake mix Liana
- 250 g práškový cukor
- 1 lyžica Citrónová poleva Liana
- 250 g jemne nastrúhaná mrkva
- 2 vajcia
- 250 g rastlinný tuk na cesto
Tvarohová plnka
- 500 g hrudkovitý tvaroh
- 5 lyžíc práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks žĺtok
- 3 ks vaječný bielok (na sneh)
- 2 lyžice Cake mix Liana
- 1. Do misky dáme všetky suroviny na cesto (Cake mix, cukor, polevu, zmäknutý rastlinný tuk, vajcia a mrkvu).
- 2. Spracujeme cesto, zabalíme ho do mikroténového sáčka a necháme 1 hodinu odležať v chladničke.
- 3. Za ten čas si urobíme tvarohovú plnku: 500 g hrudkovitý tvaroh, 3 PL práškový cukor, vanilínový cukor, žĺtok. Všetko spolu vymiešame potom pridáme zmes Cake mix a premiešame.
- 4. Urobíme tuhý sneh z bielkov a 2 PL práškového cukru.
- 5. Pridáme do tvarohovej masy.
- 6. Vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho a polovicu.
- 7. Na papieri na pečenie rozvaľkáme cesto a prenesieme na plech.
- 8. Natrieme tvarohovú plnku.
- 9. Na papieri na pečenie vyvaľkáme druhé cesto a valčekom prenesieme na plech.
- 10. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 200 °C cca 40 minút.
- 11. Upečený koláč pocukrujeme.
- 12. Vychladnutý zákusok môžeme nakrájať na štvorce.
Cesto
- 550 g Cake mix Liana
- 250 g práškový cukor
- 1 lyžica Citrónová poleva Liana
- 250 g jemne nastrúhaná mrkva
- 2 vajcia
- 250 g rastlinný tuk na cesto
Tvarohová plnka
- 500 g hrudkovitý tvaroh
- 5 lyžíc práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 ks žĺtok
- 3 ks vaječný bielok (na sneh)
- 2 lyžice Cake mix Liana
Produkty k receptu