Bezlepkový kváskový toustový chlieb
1. deň - rozkvas
- 200 g Bread mix white Liana
- 240 g voda
- 2 lyžice kvások
2.deň
- 250 g Bread mix white Liana
- 210 g voda
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 lyžice olej
1. Prvý deň pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Necháme kysnúť 10-12 hodín v teple prikryté pod fóliou.
2. Po vykysnutí pridáme k rozkvasu Bread mix white, vodu, soľ a olej z druhého dňa. Vymiešame cesto v kuchynskom robote.
3. Formu na toustový chlieb vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne uložíme do formy.
4. Namáčame plastovú stierku do vlažnej vody, aby sa cesto nelepilo a zarovnáme ho. Zakryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5 hodín.
5. Rúru aj s plechom na pečenie rozohrejeme na 230°C, na spodok rúry položíme starší plech, ktorý poslúži na záparu.
6. Prevaríme 2,5 dcl vody. Po rozohriatí rúry vložíme formu s nakysnutým cestom, postriekame vodou a do spodného plechu vylejeme vriacu vodu. Rúru zatvoríme a pečieme 15 minút.
7. Následne vyberieme spodný plech, postriekame chlieb vodou, stiahneme teplotu na 200°C a dopečieme 40 minút. V priebehu pečenia ešte raz pokropíme vodou.
8. Po vybratí z rúry znovu pokropíme vodou a necháme vychladnúť na mriežke prikryté utierkou. Nakrájame až keď chlebík vychladne.
1. deň - rozkvas
- 200 g Bread mix white Liana
- 240 g voda
- 2 lyžice kvások
2.deň
- 250 g Bread mix white Liana
- 210 g voda
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 lyžice olej
Produkty k receptu