Bezlepkový kváskový toustový chlieb

Bezlepkový kváskový toustový chlieb

Trvanie: 19:00 (h:m) Porcie: 18 (ks)
Chutné a výdatné raňajky napr. vo forme zapečených toustov.
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2.deň
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Prvý deň pripravíme rozkvas z uvedených surovín. Necháme kysnúť 10-12 hodín v teple prikryté pod fóliou.
2. Po vykysnutí pridáme k rozkvasu Bread mix white, vodu, soľ a olej z druhého dňa. Vymiešame cesto v kuchynskom robote.
3. Formu na toustový chlieb vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne uložíme do formy.
4. Namáčame plastovú stierku do vlažnej vody, aby sa cesto nelepilo a zarovnáme ho. Zakryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť 5 hodín.
5. Rúru aj s plechom na pečenie rozohrejeme na 230°C, na spodok rúry položíme starší plech, ktorý poslúži na záparu.
6. Prevaríme 2,5 dcl vody. Po rozohriatí rúry vložíme formu s nakysnutým cestom, postriekame vodou a do spodného plechu vylejeme vriacu vodu. Rúru zatvoríme a pečieme 15 minút.
7. Následne vyberieme spodný plech, postriekame chlieb vodou, stiahneme teplotu na 200°C a dopečieme 40 minút. V priebehu pečenia ešte raz pokropíme vodou.
8. Po vybratí z rúry znovu pokropíme vodou a necháme vychladnúť na mriežke prikryté utierkou. Nakrájame až keď chlebík vychladne.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
1. deň - rozkvas
2.deň
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné