Bezlepkový francúzsky hruškový koláč
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 100 ml kokosové mlieko
- 3 PL kokosový alebo rastlinný olej
- 2 KL Škoricový cukor Liana
- 2 vajcia
Poleva
- 60 g maslo (ghee)
- 1 vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- Vanilínový cukor a Škoricový cukor Liana na posypanie
- hrušky
- Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom asi 10 minút. Metličkou primiešame kokosové mlieko, olej, Cake mix a 2 lyžičky škoricového cukru.
- Tortovú formu vymastíme olejom a vysypeme strúhaným kokosom. Vylejeme polovicu cesta, poukladáme očistené, nakrájané hrušky a posypeme vanilínovým a škoricovým cukrom. Celé polejeme napr. javorovým sirupom a nalejeme druhú polovicu cesta.
- Pečieme pri 180°C 20 minút.
- Medzitým pripravíme polevu. Necháme roztopiť maslo. Vajce vyšľaháme s obidvomi cukrami a pridáme vychladnuté maslo.
- Po 20- tich minútach čo sa koláč pečie otvoríme rúru a popicháme koláč špáradlom. Na vrch koláča nalejeme polevu a necháme piecť 20 - 25 minút.
Cesto
- 150 g Cake mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 100 ml kokosové mlieko
- 3 PL kokosový alebo rastlinný olej
- 2 KL Škoricový cukor Liana
- 2 vajcia
Poleva
- 60 g maslo (ghee)
- 1 vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- Vanilínový cukor a Škoricový cukor Liana na posypanie
- hrušky
Produkty k receptu