Bezlepkový brownies s vanilkovým pudingom
Ingrediencie
Cesto:
155 g hnedý cukor
140 g Čokoláda 70% Liana
140 g maslo
100 g lieskové alebo vlašské orechy
80 g Cake mix Liana
40 g Kakao tmavé Liana
2,5 KL instantná káva
1,5 vrecka Vanilínový cukor Liana
1 PL voda
Krém:
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
25 g Puding VANILKA Liana
300 ml mlieko
50 ml vaječný koňak
1,5 PL cukor
Ďalej potrebujeme:
zavárané čučoriedky alebo iné ovocie podľa chuti
Postup
1. Maslo a čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme kávu rozpustenú vo vode. Ovocie necháme odtiecť od šťavy.
2. Pripravíme suchú zmes - orechy posekáme na väčšie kúsky a zmiešame s preosiatym kakaom a Cake mix.
3. Hnedý a vanilínový cukor vyšľaháme s vajíčkami do peny a pridáme suchú zmes. Poriadne premiešame a vylejeme vychladnutú čokoládu. Ponalievame do silikónovej formy a vrch posypeme zaváraným ovocím.
4. Rúru vyhrejeme na 170°C a pečieme 20 - 25 minút.
5. Na prípravu krému zmiešame suroviny a uvaríme krém. Servírujeme priamo na tanieri spolu s brownies.
Dobrý tip:
Brownies nepečieme dlhšie ako je uvedený čas, aby sa nevysušilo cesto. Na povrchu má byť suchšie a vo vnútri vláčne a šťavnaté.