Bezlepkové zemiakové kaiserky
- 300 g Bread mix white Liana
- 100 g surový zemiak
- 150 ml vlažná voda
- ½ kocky droždie
- 30 ml voda
- 1 PL olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- bielok na potretie
- ľanové, sezamové, slnečnicové semienka na posypanie
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie. Necháme cca 10 minút vzísť kvások.
- Očistíme zemiaky a nastrúhame na jemno. Do kuchynského robota dáme nakysnutý kvások z droždia spolu s ostatnými surovinami a vypacujeme hladké, nie príliš tuhé cesto. Necháme 45 minút kysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske premiesime vykysnuté cesto a rozdelíme na 5 častí. Vypracujeme bochníčky, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme bielkom. Posypeme semienkami, ktoré mierne zatlačíme do cesta. Necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pred pečením narežeme žiletkou alebo použijeme formu na kaiserky a postriekame vodou.
- Na dno rúry položíme menší plech a rúru vyhrejeme na 240°C. Vložíme aj plech s pečivom a do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme 20 minút. Počas pečenia 1 - 2 krát postriekame pečivo vodou. Necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrý tip:
Na začiatku bude cesto lepivejšie, ale netreba pridávať zbytočne veľa múky!
- 300 g Bread mix white Liana
- 100 g surový zemiak
- 150 ml vlažná voda
- ½ kocky droždie
- 30 ml voda
- 1 PL olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- bielok na potretie
- ľanové, sezamové, slnečnicové semienka na posypanie
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu