Bezlepkové veľkonočné perníčky - ihneď mäkké
Cesto
- 250 g Cake mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 5 lyžíc med
- 3 vajcia
- 70 g maslo
- 140 g práškový cukor
Na potretie
- 1 žĺtok + voda
- 1. Do misky dáme zmesi Cake a Fine mix, cukor a postupne pridáme ostatné suroviny na cesto (vajcia, zmäknuté maslo a med).
- 2. Vypracujeme hladké cesto.
- 3. Vypracované cesto zabalíme do sáčku a necháme 24 h odstáť v chladničke.
- 4. Odstaté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.
- 5. Vykrajujeme rôzne tvary: vajce, zajac, kuriatko..
- 6. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170°C 8-10 minút.
- 7. Horúce ihneď potrieme vymiešaným žĺtkom s vodou.
- 8. Perníčky ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Cesto
- 250 g Cake mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 5 lyžíc med
- 3 vajcia
- 70 g maslo
- 140 g práškový cukor
Na potretie
- 1 žĺtok + voda
Produkty k receptu