Bezlepkové tekvicové halušky
Ingrediencie
300 g maslová tekvica
260 g Universal mix Liana
200 ml voda
½ KL kurkuma
soľ
vajce
Mäso na záhradnícky spôsob:
4 paradajky
3 kuracie prsia
3 farebné papriky
hrsť mrazený hrášok
cibuľa
olej
kečup
horčica
Ďalej potrebujeme:
olej na pomastenie hotových halušiek
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika na dochutenie
Postup
1. Maslovú tekvicu ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a vidličkou roztlačíme na pyré. Dáme do väčšej misy a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame na hladké cesto. Cez haluškár pretlačíme do vriacej vody. Povaríme a scedíme do misy. Hotové halušky pomastíme olejom a premiešame, aby sa nezlepili. Podávame s mäsom na záhradnícky spôsob alebo so syrovou omáčkou.
2. Pripravíme mäso - na oleji podusíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme, okoreníme a pridáme červenú mletú papriku. Pripojíme nakrájanú farebnú papriku, paradajky a hrášok. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Na záver pridáme lyžicu horčice a kečupu. Ak chceme šťavu ešte hustejšiu, nastrúhame kúsok cukety a podusíme, pokiaľ sa nerozvarí.