Bezlepkové rezy s ovocným želé
Ingrediencie
Cesto:
4 vajcia
200 g práškový cukor
200 g Cake mix Liana
100 ml olej
100 ml mlieko alebo voda
Ovocné želé:
700 ml voda, šťava z kompótu alebo džús
100 g kryštálový cukor
2 ks Zlatý krém Liana
Dodatky:
zavárané marhule, broskyne, mandarinky.
Postup
1. Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a nakoniec Cake mix. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný vyšší plech. Upečieme pri teplote 175°C dozlatista.
2. Väčšiu časť vody, džúsu alebo ovocnej šťavy dáme variť aj s kryštálovým cukrom. V zvyšnej tekutine rozmiešame Zlaté krémy a vlejeme do vriacej šťavy. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty pokiaľ nám želé nezačne tuhnúť.
3. Na vychladnutý korpus poukladáme ovocie a zalejeme pripraveným želé. Dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrý tip:
2. Väčšiu časť vody, džúsu alebo ovocnej šťavy dáme variť aj s kryštálovým cukrom. V zvyšnej tekutine rozmiešame Zlaté krémy a vlejeme do vriacej šťavy. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty pokiaľ nám želé nezačne tuhnúť.
3. Na vychladnutý korpus poukladáme ovocie a zalejeme pripraveným želé. Dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrý tip:
Takto si pripravíme rôzne variácie šťavnatých osviežujúcich želé zákuskov napr. jahodový, marhuľový, broskyňový, ananásový, mandarinkový, malinový....
Dobrý tip 2:
Lepkovú verziu pripravíte zámenou zmesi Cake mix za 200 g polohrubej múky s 1 Kypriacim práškom do pečiva Liana.