- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové punčové rezy
Bezlepkové punčové rezy
Korpus 2 - krát
- 230 g Cake mix Liana
- 4 vajcia
- 160 g cukor
- 100 ml voda
- 100 ml olej
- ružové potravinárske farbivo
Sirup
- 300 ml voda
- 150 g cukor
- punčová aróma
- rum
Punčová poleva
- 1 vrecko Punčová poleva Liana
- 200 g cukor práškový
- olej
- voda
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtky, olej a vodu. Cake mix už len zľahka vareškou primiešame k vyšľahanej hmote. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180°C približne 20 minút dozlatista. Druhý korpus pripravíme rovnako, ale na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
2. Vodu s cukrom prevaríme, dochutíme rumom a punčovou arómou. Sirup necháme vychladnúť.
3. Upečený vychladnutý svetlý korpus prekrojíme. Spodný prekrojený svetlý plát natrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom, ktorý rovnomerne polejeme uvareným vychladnutým sirupom. Znova natrieme džem a priložíme druhý svetlý plát. Pripravené punčové rezy zaťažíme na 2 - 3 hodiny. Nakoniec polejeme punčovou polevou pripravenou podľa návodu na obale. Polevu rozotrieme teplým nožom po celom povrchu a necháme stuhnúť.
Dobrý tip:
Najlepšie sa zákusok pokrája, keď poleva ešte nie je úplne stuhnutá. Krájame teplým nožom.
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Cake mix Liana za 230 g polohrubej múky a pridáme 1 vrecko Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
Korpus 2 - krát
- 230 g Cake mix Liana
- 4 vajcia
- 160 g cukor
- 100 ml voda
- 100 ml olej
- ružové potravinárske farbivo
Sirup
- 300 ml voda
- 150 g cukor
- punčová aróma
- rum
Punčová poleva
- 1 vrecko Punčová poleva Liana
- 200 g cukor práškový
- olej
- voda
Produkty k receptu