Bezlepkové princess rezy

  • Mimoriadne chutné rezy, nie len pre princezné, s ktorými sa stanete kráľovnou kuchyne :)
Bezlepkové princess rezy
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
5 bielky (veľkosť L)
štipka soli
1 ks Zlatý krém Liana
1 lyžica Universal mix Liana
5 lyžíc kryštálový cukor
3 lyžice olej
 
Krém:
6,5 dcl mlieko
5 žĺtky (veľkosť L)
2 ks Zlatý krém Liana
120 g alebo podľa chuti práškový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
100 g rastlinný tuk
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
100 ml mlieko
2-3 banány
 
Dodatky:
biela čokoláda alebo hoblinky z bielej čokolády na dekoráciu
plech 40x30 cm

Postup

1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Zlatý krém, Universal mix a olej zamiešame ručne. 
2. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C 20 -25 minút.
3. Cesto po upečení prevrátime na druhý papier a ten zospodu opatrne stiahneme. Necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto pozdĺžne rozrežeme na 3 rovnaké časti. 
4. Z mlieka, Zlatého krému a žĺtkov pripravíme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Môžeme prikryť potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôrka. Rastlinný tuk vyšľaháme s cukrom a postupne zašľaháme vychladnutý krém. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a spojíme s krémom. 
5. Na prvý plát cesta natrieme krém, uložíme banány nakrájané na kolieska a priložíme druhý plát a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, natrieme krém aj na boky a ozdobíme čokoládou.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.