Bezlepkové princess rezy
Cesto
- 5 bielky (veľkosť L)
- štipka soli
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 lyžica Universal mix Liana
- 5 lyžíc kryštálový cukor
- 3 lyžice olej
Krém
- 6,5 dcl mlieko
- 5 žĺtky (veľkosť L)
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 120 g alebo podľa chuti práškový cukor
- 40g Vanilínový cukor Liana
- 100 g rastlinný tuk
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 100 ml mlieko
- 2-3 banány
Dodatky
- biela čokoláda alebo hoblinky z bielej čokolády na dekoráciu
- plech 40x30 cm
1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Zlatý krém, Universal mix a olej zamiešame ručne.
2. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C 20 -25 minút.
3. Cesto po upečení prevrátime na druhý papier a ten zospodu opatrne stiahneme. Necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto pozdĺžne rozrežeme na 3 rovnaké časti.
4. Z mlieka, Zlatého krému a žĺtkov pripravíme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Môžeme prikryť potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kôrka. Rastlinný tuk vyšľaháme s cukrom a postupne zašľaháme vychladnutý krém. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a spojíme s krémom.
5. Na prvý plát cesta natrieme krém, uložíme banány nakrájané na kolieska a priložíme druhý plát a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, natrieme krém aj na boky a ozdobíme čokoládou.
Cesto
- 5 bielky (veľkosť L)
- štipka soli
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 lyžica Universal mix Liana
- 5 lyžíc kryštálový cukor
- 3 lyžice olej
Krém
- 6,5 dcl mlieko
- 5 žĺtky (veľkosť L)
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 120 g alebo podľa chuti práškový cukor
- 40g Vanilínový cukor Liana
- 100 g rastlinný tuk
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 100 ml mlieko
- 2-3 banány
Dodatky
- biela čokoláda alebo hoblinky z bielej čokolády na dekoráciu
- plech 40x30 cm
Produkty k receptu