Bezlepkové praclíky
Cesto
- 600 g Universal mix Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 1 ks 33% smotana na šľahanie
- 150 g syrokrém
- 30 g Salajka - jelenia soľ Liana
- 10 g soľ
Na posypanie
- nastrúhaný syr, mak, sezam, ľan, hrubozrnná soľ, rasca...
Dodatky
- vajce na potretie
- plech 37x27 cm
1. Všetky suroviny na cesto spolu spracujeme. Pre jednoduchšie spracovanie rastlinného tuku ho môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle.
2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 - 1 cm. Formou na praclíky vykrojíme z cesta tvary. Kto nemá formu na praclíky môže použiť inú.
3. Praclíky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, syrom, sezamom, ľanom atď.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 15 minút do ružova.
Cesto
- 600 g Universal mix Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 1 ks 33% smotana na šľahanie
- 150 g syrokrém
- 30 g Salajka - jelenia soľ Liana
- 10 g soľ
Na posypanie
- nastrúhaný syr, mak, sezam, ľan, hrubozrnná soľ, rasca...
Dodatky
- vajce na potretie
- plech 37x27 cm
Produkty k receptu