Bezlepkové plnené lokše

  • Bezlepkové zemiakové lokše nemusia byť iba na slano alebo posypané cukrom, môžu sa kreatívne naplniť chutnou makovou plnkou.
Bezlepkové plnené lokše
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

100-120 g mletý mak
50-100 ml horúce mlieko
2 PL slivkový lekvár 
bezlepkové lokše
 
Ďalej potrebujeme:
práškový cukor

Postup

1. Mak zaparíme horúcim mliekom. Množstvo mlieka prispôsobíme požadovanej hustote plnky.
 
2. Plnku dosladíme slivkovým lekvárom. Ak je lekvár príliš kyslý a málo sladký, môžeme pridať cukor.
 
3. Lokšu pred natieraním zľahka posypeme práškovým cukor a natierame plnkou. Stočíme ako palacinku.
 
Dobrý tip:
Bezlepkové zemiakové lokše môžete pripraviť podľa nášho receptu, ktorý nájdete tu. Pri plnených lokšiach odporúčame použiť menej soli.
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.