Bezlepkové plnené lokše
play

Bezlepkové plnené lokše

Bezlepkové zemiakové lokše nemusia byť iba na slano alebo posypané cukrom, môžu sa kreatívne naplniť chutnou makovou plnkou.
Ingrediencie
  • 100-120 g mletý mak
  • 50-100 ml horúce mlieko
  • 2 PL slivkový lekvár
  • bezlepkové lokše
Ďalej potrebujeme
  • práškový cukor
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Mak zaparíme horúcim mliekom. Množstvo mlieka prispôsobíme požadovanej hustote plnky.
  2. Plnku dosladíme slivkovým lekvárom. Ak je lekvár príliš kyslý a málo sladký, môžeme pridať cukor.
  3. Lokšu pred natieraním zľahka posypeme práškovým cukor a natierame plnkou. Stočíme ako palacinku.

Dobrý tip:
Bezlepkové zemiakové lokše môžete pripraviť podľa nášho receptu, ktorý nájdete tu. Pri plnených lokšiach odporúčame použiť menej soli.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 100-120 g mletý mak
  • 50-100 ml horúce mlieko
  • 2 PL slivkový lekvár
  • bezlepkové lokše
Ďalej potrebujeme
  • práškový cukor
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné