Bezlepkové makové krekry
Ingrediencie
200 g Universal mix Liana
50 g rastlinný tuk
1 vajce
5 g soľ
60 g kyslá smotana alebo biely jogurt
4 g Kypriaci prášok do pečiva Liana
10 g celý mak Liana
Dodatky:
plech 42x32 cm
50 g rastlinný tuk
1 vajce
5 g soľ
60 g kyslá smotana alebo biely jogurt
4 g Kypriaci prášok do pečiva Liana
10 g celý mak Liana
Dodatky:
plech 42x32 cm
Postup
1. Všetky suroviny spracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
2. Vyvaľkáme cesto na tenký plát s hrúbkou 2-3 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
3. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C 15 - 20 minút do ružova.
2. Vyvaľkáme cesto na tenký plát s hrúbkou 2-3 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
3. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C 15 - 20 minút do ružova.