Bezlepkové karamelové rezy
Sušienkové cesto
- 150 g Universal mix Liana
- 50 g práškový cukor
- 20 g zmäknuté maslo
- 7 g Salajka - jelenia soľ Liana
- 30 ml vlažné mlieko
Piškóta
- 3 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 50 ml mlieko
- 200 g Cake mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 1-2 PL Kakao tmavé Liana
Vanilkový krém
- 400 ml mlieko
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 100 g zmäknuté maslo
Karamelová plnka
- 200 g zmäknuté maslo
- 400 g karamelové kondenzované mlieko
Poleva
- Pripravíme sušienkové cesto: Universal mix zmiešame s práškovým cukrom. Salajku rozmiešanú vo vlažnom mlieku a pridáme do misky. Nakoniec pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu ručne zhnetieme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a rozvaľkáme na veľkosť plechu.
- Dáme piecť na opačnú stranu plechu pri 175°C 10 minút.
- Piškóta: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, mlieko a Cake mix zmiešaný s Fine mix a kakaom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 175°C 20 minút. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme vanilkový krém: Časť mlieka dáme variť s práškovým a vanilínovým cukrom. Vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý krém a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou. Do zmäknutého masla pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na jemný krém.
- Pripravíme karamelovú plnku: Maslo vyšľaháme a po troche pridávame karamelové kondenzované mlieko. Všetko spolu prešľaháme.
- Na očistenú piškótu nanesieme vanilkový krém, prikryjeme sušienkovým cestom, na to navrstvíme karamelovú plnku a necháme stuhnúť v chlade do druhého dňa.
- Pripravíme polevu: Stužený tuk, čokoládu a olej necháme roztopiť na parou. Takto pripravenou polevou polejeme koláč.
Ak chceme polevu naniesť hneď a nečakať do druhého dňa, môžeme vrstvu karamelu pokvapkať mliekom. Koláč zmäkne a bude sa lepšie krájať.
Sušienkové cesto
- 150 g Universal mix Liana
- 50 g práškový cukor
- 20 g zmäknuté maslo
- 7 g Salajka - jelenia soľ Liana
- 30 ml vlažné mlieko
Piškóta
- 3 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 50 ml mlieko
- 200 g Cake mix Liana
- 100 g Fine mix Liana
- 1-2 PL Kakao tmavé Liana
Vanilkový krém
- 400 ml mlieko
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 150 g práškový cukor
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 100 g zmäknuté maslo
Karamelová plnka
- 200 g zmäknuté maslo
- 400 g karamelové kondenzované mlieko
Poleva
Produkty k receptu