Bezlepkové jablkové rožteky
Ingrediencie
100 ml mlieko
½ kocky droždie
250 g Bakery mix Liana
2,5 PL cukor kryštálový
1 PL olej
1 vrecko Škoricový cukor Liana
100 ml voda
1 KL škorica
3 ks jablko
3 PL agáve sirup
5 PL mleté orechy
šťava z limetky
štipka soli
Ďalej potrebujeme:
Ryžová múka Liana na podsypanie
vajce na potretie
cukor práškový na posypanie
Postup
1. Z vlažného mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. Pripravený kvások zmiešame s Bakery mix a štipkou soli. Pridáme škoricový cukor, škoricu, zvyšný kryštálový cukor, olej a vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
2. Jablká očistíme a postrúhame nahrubo. Vložíme do hrnca, pridáme šťavu z limetky a agáve sirup. Dusíme cca 5 minút. Po vychladnutí pridáme mleté orechy.
3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenko a rozdelíme na 12 trojuholníkov. Širšiu časť narežeme a nanesieme lyžicu plnky. Od širšej strany zrolujeme do tvaru rožteka. Pripravené rožteky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť cca 20 minút. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom.
4. Pečieme na 200°C cca 20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.