Bezlepkové hrnčekové pomarančové kocky
Cesto
- 2 hrnčeky Cake mix Liana
- 1 hrnček cukor práškový
- 1 hrnček maslo (nakrájané na kocky)
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Krém
- 1 hrnček cukor kryštálový
- ¼ hrnčeka Universal mix Liana
- ½ hrnčeka pomarančová šťava
- 1 KL nastrúhaná pomarančová kôra
- 4 vajcia
Ďalej potrebujeme
- odmerka je hrnček = 250 ml
- Rukami vypracujeme mrveničkové cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vysypeme cesto a rukami porozťahujeme po celom plechu aj po bokoch. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 12 minút.
- Suroviny na krém premiešame v miske metličkou. Vylejeme na predpečené cesto a dopečieme ešte 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať cukrom.
Dobrý tip:
Namiesto pomarančových kociek môžeme pripraviť citrónové. Vtedy je potrebné pridať viac cukru.
Dobrý tip 2:
Po vychladnutí je cesto tvrdšie. Treba počkať do nasledujúceho dňa, kedy krém vsiakne do cesta a je oveľa mäkšie.
Cesto
- 2 hrnčeky Cake mix Liana
- 1 hrnček cukor práškový
- 1 hrnček maslo (nakrájané na kocky)
- 20 g Vanilínový cukor Liana
Krém
- 1 hrnček cukor kryštálový
- ¼ hrnčeka Universal mix Liana
- ½ hrnčeka pomarančová šťava
- 1 KL nastrúhaná pomarančová kôra
- 4 vajcia
Ďalej potrebujeme
- odmerka je hrnček = 250 ml
Produkty k receptu