Bezlepkové cviklové cestoviny
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 1 KL soľ
- mleté čierne korenie
- 1,5 KL olivový olej
- 2 vajcia
- Universal mix Liana na podsypanie dosky
Cviklové pyré
- 200 g cvikla
- 1,5 PL voda
- 1 KL vínny ocot
- 1 PL olivový olej
- Olivový olej na omastenie hotových cestovín
- Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 30 minút (pokiaľ nie je cvikla mäkká). Necháme vychladnúť.
- Vychladnutú cviklu zmiešame s octom, vodou a vymixujeme pyré. Do kuchynského robota dáme Universal mix, soľ, korenie, vajcia, 1,5 KL olivového oleja a cviklové pyré. Vypracujeme hladké cesto a prenesieme na pomúčenú dosku. Cesto premiesime, vypracujeme bochník, zabalíme do fólie a necháme 60 minút odležať.
- Na pomúčenej doske nakrájame požadovaný tvar cestovín, necháme 15 minút obschnúť a uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 1 KL soľ
- mleté čierne korenie
- 1,5 KL olivový olej
- 2 vajcia
- Universal mix Liana na podsypanie dosky
Cviklové pyré
- 200 g cvikla
- 1,5 PL voda
- 1 KL vínny ocot
- 1 PL olivový olej
- Olivový olej na omastenie hotových cestovín
Produkty k receptu