Bezlepkové cviklové cestoviny

  • Domáce cestoviny trochu inak - farebnejšie a doplnené o vitamíny v podobe cvikly.
Bezlepkové cviklové cestoviny
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Universal mix Liana
1 KL soľ
mleté čierne korenie
1,5 KL olivový olej
2 vajcia
Universal mix Liana na podsypanie dosky
 
Cviklové pyré:
200 g cvikla
1,5 PL voda
1 KL vínny ocot
1 PL olivový olej
 
Olivový olej na omastenie hotových cestovín
 
 

Postup

1. Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 30 minút (pokiaľ nie je cvikla mäkká). Necháme vychladnúť.
 
2. Vychladnutú cviklu zmiešame s octom, vodou a vymixujeme pyré. Do kuchynského robota dáme Universal mix, soľ, korenie, vajcia, 1,5 KL olivového oleja a cviklové pyré. Vypracujeme hladké cesto a prenesieme na pomúčenú dosku. Cesto premiesime, vypracujeme bochník, zabalíme do fólie a necháme 60 minút odležať. 
 
3. Na pomúčenej doske nakrájame požadovaný tvar cestovín, necháme 15 minút obschnúť a uvaríme vo vriacej osolenej vode.
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.