Bezlepkové churros
- 250 ml voda
- 110 g maslo
- 2 PL cukor kryštálový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1/4 KL soľ
- 120 g Universal mix Liana
- 2-3 KS vajce
Ďalej potrebujeme:
- 100 g cukor kryštálový
- 1 KL Škorica mletá Liana
- Vanilínový cukor Liana
- čokoládovo-oriešková nátierka na namáčanie
- Vodu, maslo, cukor a soľ privedieme k varu. Po zovretí teplotu znížime a vmiešame Universal mix. Mieśame, kým nevznikne kaša, ktorá sa nelepí na steny hrnca.
- Necháme vychladnúť.
- Do vychladnutej kaše po jednom zašľaháme vajíčka.
- Pomocou cukrárskeho vrecka s veľkou zdobiacou špičkou vytláčame cesto priamo do rozpáleného oleja alebo na pomocný papier na pečenie, z ktorého ho postupne odoberáme a vyprážame v rozpálenom oleji.
- Hotové churros obalíme v zmesi z cukru a mletej škorice alebo Vanilínového cukru.
Dobrý tip:
Churros skvelo chutia s čokoládovo-orieškovou nátierkou.
- 250 ml voda
- 110 g maslo
- 2 PL cukor kryštálový
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 1/4 KL soľ
- 120 g Universal mix Liana
- 2-3 KS vajce
Ďalej potrebujeme:
- 100 g cukor kryštálový
- 1 KL Škorica mletá Liana
- Vanilínový cukor Liana
- čokoládovo-oriešková nátierka na namáčanie
Produkty k receptu