Bezlepková vianočná štóla

  • Bezlepková vianočná štóla ako sladké pečivo, ktoré do vášho domova prinesie vôňu Vianoc.
Bezlepková vianočná štóla
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

280 g Bakery mix Liana

125 g roztopené maslo

2 ks vajce

15 g droždie

50 ml mlieko

80 g cukor práškový

1PL cukor kryštálový

70 g 1 deň namočené hrozienka v rume

70 g brusnice

hrsť mandle (alebo orechy)

100 g kandizovaná pomarančová kôra

Ďalej potrebujeme:

tuk na vymastenie formy

vajce s mliekom na potretie pred pečením

80 g cukor na posypanie

60 g maslo na potretie

 

 

 

 

 

Postup

1.     Z vlažnej vody, droždia a lyžice Bakery mix urobíme kvások. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
 
2.     Suroviny na cesto zmiešame s vykysnutým kváskom z droždia a ručne všetko spracujeme. Necháme zakryté cesto kysnúť cca 45 minút.
 
3.     Na pracovnej podložke vyvaľkáme 2 cm obdĺžnik. Vložíme sušené ovocie, kandizovanú pomarančovú kôru, mleté mandle a premiesime. Vytvarujeme do štóly, vyčnievajúce ovocie zatlačíme do cesta a štólu preložíme do formy vymastenej olejom.  Prikryté fóliou necháme cca 45-60 minút podkysnúť.
 
4.     Potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 35-40 minút.
 
5.     Horúcu vianočnú štólu potrieme roztopeným maslom a husto posypeme cukrom.
 
6.     Ak chceme, aby nám štóla vydržala čo najdlhšie, zabalíme ju do potravinovej fólie.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.