Bezlepková kakaová marlenka
Cesto
- 150 g rastlinný tuk
- 3 PL med
- 3 vajcia
- 230 g práškový cukor
- ½ KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL ocot
- 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- 150 g Fine mix Liana
- 250 g Cake mix Liana
Plnka
- 250 g maslo
- 600 ml mlieko
- 1 ks Puding mliečna čokoláda Liana Exclusive
- 4 PL kryštálový cukor
- 1 kondenzované karamelové mlieko
- 2 PL koňak
Dodatky
- 30 g orechy na vrch marlenky
1. Do hrnca dáme med, cukor, maslo a rozpustíme.
2. Pridáme celé vajcia a za stáleho miešania sódu aj ocot. Začne to šumieť, ale miešame až hmota zhnedne. Necháme vychladnúť.
3. Do misky dáme Cake mix a Fine mix spolu s kakaom. Spravíme jamku, do ktorej vlejeme medovú hmotu a spracujeme cesto. Cesto sa bude zdať riedke, ale po odstatí zhustne. Zakryjeme a necháme v teple 60 minút odpočívať.
4. Následne cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré odvážime, aby boli rovnaké. Každý kúsok vyvaľkáme na papieri na pečenie cca 2 cm od okraja.
5. Prvé dáme na plech aj s papierom na pečenie na 180st 6 minút. Po upečení okraje ihneď zarovnáme a okrajky odložíme.
6. Podobne upečieme všetky pláty.
7. Vychladnuté plníme krémom. Prvý plát dáme na podložku a potrieme plnkou. Uložíme druhý plát a natrieme rovnako všetky pláty. Na vrch tiež dáme plnku, na ktorú namrvíme odrezky zmiešané s mletými orechami. Necháme dobre stuhnúť.
Postup plnka:
1. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme dobre vychladnúť.
2. Vmixujeme ho do vyšľahaného masla.
3. Nakoniec prišľaháme kondenzované karamelové mlieko a koňak. Plnku rozdelíme do 5 misiek.
Cesto
- 150 g rastlinný tuk
- 3 PL med
- 3 vajcia
- 230 g práškový cukor
- ½ KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL ocot
- 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- 150 g Fine mix Liana
- 250 g Cake mix Liana
Plnka
- 250 g maslo
- 600 ml mlieko
- 1 ks Puding mliečna čokoláda Liana Exclusive
- 4 PL kryštálový cukor
- 1 kondenzované karamelové mlieko
- 2 PL koňak
Dodatky
- 30 g orechy na vrch marlenky
Produkty k receptu