Bezlepková jablková roláda

0:30 (h:m)
0:50 (h:m)
Porcie: 20 (ks)
Jednoduchá a jemnučká jablková roláda krásne rozvoniavajúca po škoricovom cukre.
Ingrediencie
Cesto
Plnka

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup
  1. Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. Vyžmýkame prebytočnú šťavu a zmiešame so škoricovým cukrom, lyžicou kryštálového cukru a Zlatým krémom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozložíme pripravené jablká.
  2. Z vaječných bielkov a 5 lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľaháme na najnižšom stupni žĺtky a olej. Vareškou jemne vmiešame Cake a Universal mix. Cesto vylejeme na jablká a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
  3. Upečený koláč preklopíme na navlhčenú utierku (cesto je dole a jablká navrchu). Stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  4. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrý tip:
Jablká nerozložíme po celom plechu, ale cca 3 cm od okraja, aby pri stáčaní nevytiekli jablká von.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
Cesto
Plnka

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.