Ananásový rez
Ingrediencie
Cesto :
230 g práškový cukor
230 g polohrubá múka
4 ks vajcia
½ Kypriaci prášok do pečiva Liana
100 ml voda
100 ml olej
Plnka :
400 ml mlieko
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
1 ks Zlatý krém Liana
Ďalej potrebujeme :
230 g práškový cukor
230 g polohrubá múka
4 ks vajcia
½ Kypriaci prášok do pečiva Liana
100 ml voda
100 ml olej
Plnka :
400 ml mlieko
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
1 ks Zlatý krém Liana
Ďalej potrebujeme :
ananás v konzerve, plech 25x35 cm
Postup
1. Žĺtky s cukrom mixujeme do peny. Postupne pridáme olej a vodu.
2. Do žĺtkovej peny ručne zamiešame múku a kypriaci prášok do pečiva.
3. Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov a jemne zapracujeme do cesta.
4. Vystelieme plech papierom na pečenie a vylejeme cesto.
5. Pečieme pri teplote 180 °C 35 minút.
6. Upečené a vychladnuté cesto z vrchu oškrabeme. Polejeme šťavou z ananásu, natrieme plnku a predznačíme rezy.
7. Na každý rez uložíme ananás a necháme stuhnúť.
Postup plnka:
1. Uvaríme puding podľa návodu na obale.
2. Vymixujeme maslo izbovej teploty. Po lyžičkách pridáme vychladnutý puding a mixujeme do jemnej plnky.