Bezlepková punčová roláda
Prvá piškóta
- 5 PL Cake mix Liana
- 5 PL práškový cukor
- 5 ks vajce
Druhá piškóta
- 5 PL Cake mix Liana
- 5 PL práškový cukor
- 5 ks vajce
- 1 PL Poleva punčová Liana
- 2 PL čerstvé / mrazené / lyofilizované jahody/ maliny / dračie ovocie
Sirup
- 200 - 250 ml prevarená vychladnutá voda
- 1 ks LianaVit malina
- rum / rumová aróma
- punčová aróma
Poleva
- 250 - 300 g práškový cukor
- 1 a 1/2 ks Poleva punčová Liana
- 6-7 PL voda
- 1 KL olej
Ďalej potrebujeme
- ovocný džem
- lyofilizované ovocie na ozdobu
- Bielky vyšľaháme do tuha. Postupne počas miešania pridávame cukor a žĺtky. Vmiešame preosiatú Cake mix.
- Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 175°C.
- Ešte za horúca stočíme a takto stočené necháme vychladnúť.
- Na vychladnutú roládu natrieme obľúbený ovocný džem.
- Pripravíme druhú piškótu: Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor, žĺtky, punčovú polevu. Vmiešame preosiatú Cake mix. Nakoniec pridáme čerstvé / mrazené / lyofilizované jahody a všetko spolu premiešame.
- Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri 175°C.
- Ešte za horúca stočíme a takto stočené necháme vychladnúť.
- Pripravíme sirup: Do prevarenej vychladnutej vody vmiešame LianaVit malina, pridáme rum / rumovú arómu, punčovú arómu.
- Na prvú piškótu nanesieme ovocný džem a prikryjeme druhou piškótou. Vrch pokvapkáme sirupom a nanesieme vrstvu džemu. Opatrne zrolujeme.
- Pripravíme polevu: Práškový cukor zmiešame s punčovou polevou, vodou a olejom. Vymiešame mixérom a nanášame na roládu. Môžeme dozdobiť lyofilizovaným ovocím.
LianaVit malina je farbený prírodnými farbivami a preto je vhodný aj pre deti.
Pri odstraňovaní papiera na pečenia z rolády treba dávať pozor, pretože cesto je jemné.
Prvá piškóta
- 5 PL Cake mix Liana
- 5 PL práškový cukor
- 5 ks vajce
Druhá piškóta
- 5 PL Cake mix Liana
- 5 PL práškový cukor
- 5 ks vajce
- 1 PL Poleva punčová Liana
- 2 PL čerstvé / mrazené / lyofilizované jahody/ maliny / dračie ovocie
Sirup
- 200 - 250 ml prevarená vychladnutá voda
- 1 ks LianaVit malina
- rum / rumová aróma
- punčová aróma
Poleva
- 250 - 300 g práškový cukor
- 1 a 1/2 ks Poleva punčová Liana
- 6-7 PL voda
- 1 KL olej
Ďalej potrebujeme
- ovocný džem
- lyofilizované ovocie na ozdobu
Produkty k receptu