Zmrzlinky
- 1 balenie tortových oblátok
 
Plnka
- 600 ml mlieko
 - 250 g rastlinný tuk na plnky
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
 - 1 balenie sladené kondenzované mlieko skaramelizované
 
Poleva
- 150 g Čokoláda 45% Liana
 - 70 g rastlinný tuk na polevy
 
- Tortové oblátky pokrájame na štvorce 10 x 10 cm. Vodu v hrnci privedieme k varu a uložíme naň sitko alebo utierku. Jednotlivé štvorce krátko naparíme 1 - 2 minúty pod pokrievkou. Rýchlo po jednom stáčame do zmrzlinky. Pracujeme rýchlo, pretože veľmi rýchlo vychladnú a potom sa lámu. Ideálne je, ak 1 osoba odkrýva pokrievku a druhá osoba stáča.
 - Z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk na plnky s kondenzovaným karamelovým mliekom vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľahávame vychladnutý puding. Necháme stuhnúť a naplníme zmrzlinky.
 - Čokoládu s rastlinným tukom roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou a zmrzlinky po zatuhnutí ponoríme do polevy.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu pripravíme z bezlepkových tortových oblátok.
- 1 balenie tortových oblátok
 
Plnka
- 600 ml mlieko
 - 250 g rastlinný tuk na plnky
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
 - 1 balenie sladené kondenzované mlieko skaramelizované
 
Poleva
- 150 g Čokoláda 45% Liana
 - 70 g rastlinný tuk na polevy
 
Produkty k receptu