Tvarohový bezlepkáč

  • Recept od zákazníčky
Tvarohový bezlepkáč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie


Piškótový korpus:
115 g Cake mix Liana
80 g cukor
2 ks vajce
75 ml vlažná vody
25 ml olej

Tvarohová plnka:
1 kg jemný nehrudkový tvarohu
400 g kyslá smotana 16%
3 PL Cake mix Liana
2 ks vajce
2  vrecká Vanilínový cukor Liana
80 g cukor kryštálový

Želatína:
500 g ovocie podľa chuti
80 g cukor
1 vrecko Želatína čira potravinárska 
 
Recept na pekáč cca 32,5 x 27

Postup

1. Piškótový korpus pripravíme podľa návodu na obale cake mix liana, pre pekáč 32,5 x 27 cm z polovičnej dávky.
Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom zašľaháme žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame cake mix liana - bezlepkovú piškótovú zmes. Vylejeme na plech vymastený maslom. Upečieme pri teplote 180°C 15-20 min.

2. Na tvarohovú plnku zmiešame všetky ingrediencie spolu a nanesieme na vychladnutý korpus. Dáme zapiecť do rúry na 170°C  približne 50 min. Po upečení necháme vychladnúť, ideálne cez noc.

3. Na želatínový záver rozvaríme ovocie, pridáme cukor a podľa potreby aj vodu. Želatínu pripravíme podľa návodu a zmiešame s ovocím. Na vychladnutú tvarohovú plnku pomaly po lyžiciach pridávame mierne ochladenú želatínu a necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke.

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.