Toffifee rezy
Ingrediencie
Piškóta:
1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 PL Kakao tmavé Liana
250 g múka polohrubá
300 g cukor práškový
200 ml mlieko
100 ml olej
3 vajcia
Plnka:
250 g skaramelizované kondenzované mlieko
100 g Stužovač šľahačky Liana TOFFEE
500 ml smotana na šľahanie
100 g mleté orechy
250 g skaramelizované kondenzované mlieko
100 g Stužovač šľahačky Liana TOFFEE
500 ml smotana na šľahanie
100 g mleté orechy
Poleva:
250 g Čokoláda Liana 45%
100 ml smotana na šľahanie
250 g Čokoláda Liana 45%
100 ml smotana na šľahanie
Postup
1. Bielky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme žĺtky, mlieko, olej a nakoniec zľahka vareškou vmiešame múku s Kakaom tmavým a Kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
2. Ihneď po upečení na piškótu natrieme teplé skaramelizované kondenzované mlieko a posypeme pomletými orechami. Časť orieškov necháme na posypanie čokoládovej polevy.
3. Vymiešame Stužovač šľahačky TOFFEE s vodou a so šľahačkou. Nanesieme na vychladnutú piškótu s karamelom.
4. Čokoládu so smotanou na šľahanie roztopíme a nalejeme na šľahačkovú plnku. Nakoniec posypeme mletými orieškami.
Dobrý tip:
Zákusok môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii, namiesto múky dáme Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok, ktorý už zmes obsahuje.