Piškótový perník s ľahkým višňovým krémom

  • Prekvapte blízkych takouto dobrotou
Piškótový perník s ľahkým višňovým krémom
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
8 ks vajce
200 g cukor práškový
štipka soli
160 g polohruba múka
40 g Zemiakový škrob Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
2 PL Kakao tmavé Liana exclusive
 
Krém:
500 ml smotana na šľahanie
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
3- 5 PL cukor práškový
3 PL  Stužovač Liana višňa
500 ml vody
višne

 

 

 

Postup

1. Bielky vyšľaháme do peny so štipkou soli, pridáme práškový cukor a postupne žĺtky. Múku zmiešame so zemiakovým škrobom, Kypriacim práškom do perníka a kakaom. Po lyžiciach primiešavame zľahka k vyšľahanej žĺtkovej mase. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie o výmere 28x40cm a pečieme cca 35 minút pri teplote 175°C. Po vychladnutí rozrežeme na dva pláty. 
 
2.  Do vyšľahanej šľahačky pridáme práškový cukor a Vanilínový cukor Liana. Stužovač Liana višňa rozpustíme v asi 1 dcl horúcej vody a vylejeme za stáleho miešania mixérom do vyšľahanej šľahačkovej zmesi. Môžeme primiešať nasekané alebo celé višne.  
 
3. Polovicu krému rozotrieme na jeden plát cesta, prikryjeme druhým plátom. Druhý plát môžeme jemne poliať šťavou z višní či višňovým sirupom a natrieme druhou polovicou krému. Vrch koláča ozdobíme šľahačkou a višňami. 
 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.