Perník s tvarohom
Ingrediencie
100 g cukor kryštálový
200 ml voda
1 PL voda
1 KL ocot
4 ks žĺtok
200 g cukor práškový
4 ks bielok
250 g hladka múka
1/2KL Sóda bikarbóna Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
1 PL Kakao tmavé Liana
500 g jemný tvaroh
ríbezľový džem
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
150 g maslo
60 g sušené hrozienka Liana
200 ml voda
1 PL voda
1 KL ocot
4 ks žĺtok
200 g cukor práškový
4 ks bielok
250 g hladka múka
1/2KL Sóda bikarbóna Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
1 PL Kakao tmavé Liana
500 g jemný tvaroh
ríbezľový džem
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
150 g maslo
60 g sušené hrozienka Liana
Ďalej potrebujeme:
strúhaná Čokoláda Liana 70%
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
strúhaná Čokoláda Liana 70%
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Postup
1. Z kryštálového cukru, lyžice vody a octu pripravíme karamel, ktorý zalejeme zvyškom vody a necháme rozpustiť.
2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pomaly primiešame vychladnutý karamel. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zapracujeme ho k žĺtkom spolu s múkou, sódou bikarbónou, práškom do perníka a kakaom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme pri teplote cca 170°C cca 20-25 minút.
3. Tvaroh vymiešame s maslom, cukrom, hrozienkami a vanilínovým cukrom. Vychladnutý perník potrieme džemom a tvarohovým krémom. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.