Dobošový rez
Cesto
- 600g hladká múka
- 140 g práškový cukor
- 2 vajcia
- 140 g maslo
- 200 ml mlieko
- 1 Salajka jelenia soľ Liana
Plnka
- 1 L mlieko
- 10 PL (kopcovitá) hrubá múka
- 6 PL kryštálový cukor
- 3 Vanilínový cukor Liana
- 200 g horká čokoláda
- 350 g maslo
- čokoládová poleva
- 2 PL kakao
Zo surovín si vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na približne 5-6 rovnaké časti. Každé cesto rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu.
Mlieko, múku, kryštálový cukor a vanilínový cukor uvaríme. Ešte do horúceho pudingu vmiešame kakao a čokoládu. Maslo vyšľaháme a po lyžiciach opatrne vmiešame vychladnutý puding na hladký krém. Natierame a skladáme postupne jednotlivé pláty na seba a vrchný len tenko pretrieme a polejeme čokoládovou polevou. Podľa chuti môžeme jeden či dva pláty pred nanesením plnky natrieť džemom. Necháme na chladnom mieste postáť aby zmäkol.
Cesto
- 600g hladká múka
- 140 g práškový cukor
- 2 vajcia
- 140 g maslo
- 200 ml mlieko
- 1 Salajka jelenia soľ Liana
Plnka
- 1 L mlieko
- 10 PL (kopcovitá) hrubá múka
- 6 PL kryštálový cukor
- 3 Vanilínový cukor Liana
- 200 g horká čokoláda
- 350 g maslo
- čokoládová poleva
- 2 PL kakao
Produkty k receptu