Dobošový rez
Ingrediencie
Cesto:
600g hladká múka
140 g práškový cukor
2 vajcia
140 g maslo
200 ml mlieko
1 Salajka - jelenia soľ Liana
Plnka:
1 L mlieko
10 PL (kopcovitá) hrubá múka
6 PL kryštálový cukor
3 Vanilínový cukor Liana
200 g horká čokoláda
2 PL kakao
350 g maslo
čokoládová poleva
Postup
Zo surovín si vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na približne 5-6 rovnaké časti. Každé cesto rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu.
Mlieko, múku, kryštálový cukor a vanilínový cukor uvaríme. Ešte do horúceho pudingu vmiešame kakao a čokoládu. Maslo vyšľaháme a po lyžiciach opatrne vmiešame vychladnutý puding na hladký krém. Natierame a skladáme postupne jednotlivé pláty na seba a vrchný len tenko pretrieme a polejeme čokoládovou polevou. Podľa chuti môžeme jeden či dva pláty pred nanesením plnky natrieť džemom. Necháme na chladnom mieste postáť aby zmäkol.