Bezlepkový strúhaný jablkový alebo tvarohový koláč
Ingrediencie
Cesto:
450 g Cake mix Liana
250 g rastlinný tuk
250 g práškový cukor
2 vajcia
450 g Cake mix Liana
250 g rastlinný tuk
250 g práškový cukor
2 vajcia
Dodatky:
1 kg očistených jabĺk
1-2 ks Škoricový cukor Liana
1-2 ks Škoricový cukor Liana
vanilínový cukor Liana na posypanie
plech s rozmermi 25x35 cm
Postup
- 1. Do mixéra dáme rastlinný tuk a cukor, ktoré vymixujeme do peny. Pridáme vajcia a mixujeme ďalej do peny.
- 2. Vymeníme hnetače a pridáme Cake mix. Vypracujeme jemné cesto.
- 3. Preložíme na dosku a 1/3 odložíme na hodinu do mrazničky.
- 4. 2/3 cesta dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rukami ho roztlačíme na celú plochu.
- 5. Postrúhame jablká, jemne vytlačíme šťavu, rozložíme na cesto a posypeme škoricovým cukrom.
- 6. Z chladničky vyberieme cesto a nastrúhame na jablká rovnomerne po celom koláči.
- 7. Dáme piecť na 180°C 40minút.
- 8. Necháme vychladnúť a pokrájame.

Namiesto jablkovej môžeme pripraviť tvarohovú plnku.