Bezlepkový kváskový knäckebrot
- 20 g ľanové semienka
- 130 g Bread mix white Liana
- 150 g Bread mix dark Liana
- 3/4 lyžičky soľ
- 150 g mlieko
- 120 g maslo
- 40 g kvások
Dodatky
- sezamové, ľanové, tekvicové semienka na posypanie
1. Ľanové semienka pomelieme, najlepšie na kávovom mlynčeku na sypkú múku. Prisypeme Bread mix white a Bread mix dark, soľ, mlieko, na kocky nakrájané zmäknuté maslo a kvások.
2. Najskôr premiešame vareškou a potom rukou v miske vypracujeme nelepivé cesto.
3. Urobíme bochníček a necháme prikryté v miske pod fóliou 12-15 hodín.
4. Cesto vysypeme na pomúčenú pracovnú podložku a rozdelíme na 2 časti.
5. Každú časť vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
6. Cesto posypeme semienkami a prejdeme valčekom, aby sa semienka vtlačili do cesta a neopadli.
7. Nakrájame na obdĺžniky o veľkosti cca 6x12 cm a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
8. Popicháme vidličkou.
9. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C cca 15 minút.
10. Necháme vychladnúť na mriežke.
Dobrý tip:
Najlepšie je knäckebrot uchovávať v zakrytej dóze.
- 20 g ľanové semienka
- 130 g Bread mix white Liana
- 150 g Bread mix dark Liana
- 3/4 lyžičky soľ
- 150 g mlieko
- 120 g maslo
- 40 g kvások
Dodatky
- sezamové, ľanové, tekvicové semienka na posypanie
Produkty k receptu