Bezlepkový kardinálov rez
Cesto
- 50 g Cake mix Liana
- 10 ks vajcia
- 290 g kryštálový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
Plnka
- 500 ml smotana na šľahanie
- 1 balenie stabilizátor – stužovač šľahačky jahoda Liana
Čučoriedkový dip
- čučoriedky
- 2 lyžice kryštálový cukor
1. Rozdelíme vajcia. Do jedného mixéra dáme 8 bielkov a 210 g kryštálového cukru a urobíme sneh. Do druhého mixéra dáme 2 celé vajcia a 8 žĺtkov, 80 g kryštálového cukru a 1 ks vanilínového cukru a všetko vymixujeme do peny.
2. Pridáme ručne, jemne do žĺtkovej peny Cake mix a zamiešame.
3. Sneh dáme do cukrárenského vrecka.
4. Plech vystelieme papierom na pečenie a zaistíme snehom zospodu, aby sa papier neposúval.
5. Nastriekame 3 pásiky na jednu polovicu plechu a 3 pásiky na druhú polovicu plechu.
6. Medzi snehové pásiky nalejeme žĺtkové cesto.
7. Dáme piecť na 185°C 20 minút.
8. Necháme vychladnúť a urobíme čučoriedkový dip. Čučoriedky uvaríme s cukrom cca 5 minút, odstavíme ich a necháme vychladnúť.
9. Cesto aj s papierom predelíme a necháme na papieri.
10. Na ½ natrieme vychladnutý čučoriedkový dip.
11. Rozmiešame šľahačku so stabilizátorom podľa návodu na obale a navrstvíme ju na dip.
12. Položíme druhú polovicu cesta a stiahneme papier.
13. Pocukrujeme vrch a dáme schladiť.
14. Nakrájame až pri servírovaní.
Cesto
- 50 g Cake mix Liana
- 10 ks vajcia
- 290 g kryštálový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
Plnka
- 500 ml smotana na šľahanie
- 1 balenie stabilizátor – stužovač šľahačky jahoda Liana
Čučoriedkový dip
- čučoriedky
- 2 lyžice kryštálový cukor
Produkty k receptu