Bezlepkový citrónový rez

  • Citrónový rez, ktorý príjemne osvieži počas horúcich letných dní.
Bezlepkový citrónový rez
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
5 ks vajcia
4 lyžice Cake mix Liana
1 lyžica Kakao tmavé Liana
5 lyžíc práškový cukor
 
Krém:
300 ml mlieko
3 lyžice kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
1 citrón
80 g maslo
3 lyžice kyslá smotana
 
Želé:
400 ml voda
1 ks LianaVIT citrón
1 ks Zlatý krém Liana
 
Dodatky:
želatínové cukríky, čokoládové hoblinky na ozdobu
 

Postup

1. Vyšľaháme do tuha vaječné bielky, pridáme cukor a prešľaháme. Zašľaháme žĺtky a nakoniec zľahka ručne vmiešame Cake mix s kakaom. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 12 minút. Z vychladnutého koláča stiahneme papier na pečenie a rozrežeme pozdĺžne na polovicu.
 
2. Zlatý krém rozmiešame v 100 ml mlieku. Zvyšné mlieko s cukrom, šťavou a nastrúhanou kôrou z citróna privedieme k varu. Do vriaceho mlieka vylejeme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme hustú kašu. Do horúcej vmiešame maslo. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému pridáme 3 PL kyslej smotany (podľa chuti môžeme dosladiť).
 
3. Na spodnú polovicu cesta natrieme väčšiu časť krému, prikryjeme druhou polovicou cesta a natrieme tenšiu vrstvu krému. Necháme stuhnúť v chladničke. 
 
4. V 100 ml vody rozmiešame Zlatý krém. Zvyšnú vodu s LianaVITom citrón necháme zovrieť, pridáme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme želé. Necháme mierne vychladnúť a najeleme na pripravený koláč. Necháme poriadne stuhnúť, ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinkami, želatínovými cukríkmi ...

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.