Bezlepkový cesnakový kysnutý kvet

Bezlepkový cesnakový kysnutý kvet

Trvanie: 02:00 (h:m)
Fantázie sa medze nekladú a namiesto cesnakovej plnky môžeme zvoliť syrovú, cibuľovú a mnoho ďalších

Bez lepku pre recept na Bezlepkový makový kvet

Ingrediencie
Cesto
  • 450 g Bakery mix Liana
  • 20 g droždie
  • 350 ml mlieko
  • 1 lyžička cukor (na kvások)
  • 30 ml olej
  • 30 g maslo
  • 1,5 lyžičky soľ
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
Plnka
  • 100 g maslo
  • 1 lyžička vegeta
  • 2 pretlačené hlavičky cesnaku

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Z mlieka, trocha cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bakery mix, soľ, prilejeme vykysnutý kvások z droždia, pridáme vajce, žĺtok, rozpustené maslo a olej. V kuchynskom robote spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť pod fóliou 1 hodinu.

2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 diely (2 väčšie a 1 malý). Každý diel rozdelíme ešte na 4 časti. Vyvaľkáme na cca 3 mm a natrieme plnku, ktorú dobre premiešame. Uložíme druhý plát, znova natrieme plnku, s tretím plátom urobíme to isté, až štvrtý plát musí byť väčší cca s priemerom 16 cm. Takto urobíme všetky 3 diely.

3. Prvý diel položíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm a ostrým nožom narežeme 8 dielov 2 cm od okraja. Od stredu zoberieme rozkrojené dieliky a vyhrnieme smerom von, aby vznikol kvet.

4. Do otvoru položíme druhý diel, postup zopakujeme, ale narežeme opačne ako prvý diel, aby to bolo cik-cak, keď kvet otvoríme. Do otvoru druhého cesta položíme tretí diel , ktorý necháme v celku. Necháme podkysnúť 30 minút. S rozšľahaným vajíčkom potrieme vrch celého kvetu a posypeme rascou, sezamom prípadne môžeme aj makom.

5. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 40 minút.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Cesto
  • 450 g Bakery mix Liana
  • 20 g droždie
  • 350 ml mlieko
  • 1 lyžička cukor (na kvások)
  • 30 ml olej
  • 30 g maslo
  • 1,5 lyžičky soľ
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
Plnka
  • 100 g maslo
  • 1 lyžička vegeta
  • 2 pretlačené hlavičky cesnaku

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné