Bezlepkoví mackovia
Biele cesto
- 1 hrnček Cake mix Liana
- 1/2 hrnčeka cukor (biely alebo trstinový)
- 1/2 hrnčeka mlieko
- 1/4 hrnčeka olej
- 1 vajce
Kakaové cesto
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
Dodatky
- džem, ovocie, čokoláda
- Hrnček = 250 ml
1. Suroviny na biele cesto zmiešame vo vyššej nádobe metličkou.
2. Časť cesta oddelíme a domiešame kakao. Ak chceme väčšiu časť kakaových brumíkov, tak si do väčšej časti cesta primiešame asi 1 lyžicu kakaa.
3. Nalejeme do formy max. do polovice, pretože pri pečení narástu, podľa nižšie uvedených obrázkov. Do stredu môžeme vložiť kúsok ovocia, džem alebo čokoládu.
4. Pečieme pri nízkej teplote asi 150°C pribižne 15 minút, aby boli rovnomerne vysoké.
5. Necháme mierne vychladnúť a opatrne vyberieme z formy.
Dobrý tip:
1. Ak chceme džem udržať v strede medvedíka, nalejeme len trocha cesta do formy a zapečieme cca 3 minúty v rúre na 150°C. Následne dáme džem alebo ovocie a zalejeme cestom max. do polovice výšky formy. Dopečieme cca 12 - 15 minút.
2. Ak nemáte formu na medvedíkov, môžete z tohto cesta pripraviť muffinky.
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou hrnčeka Cake mix za polohrubú múku a pridáme štipku Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
Biele cesto
- 1 hrnček Cake mix Liana
- 1/2 hrnčeka cukor (biely alebo trstinový)
- 1/2 hrnčeka mlieko
- 1/4 hrnčeka olej
- 1 vajce
Kakaové cesto
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
Dodatky
- džem, ovocie, čokoláda
- Hrnček = 250 ml
Produkty k receptu