Bezlepkové viedenské vanilkové rožky

  • Mix jemne mletých lieskových orechov a mandlí vytvoria luxusnejšiu chuť oproti klasickým vanilkovým rožkom.
pre recept na Tradičné bezlepkové orechové rožteky kliknite sem.
Bezlepkové viedenské vanilkové rožky
  • 86
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:45
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

200 g  Cake mix Liana
100 g  maslo
40   g  mleté lieskové oriešky
30   g  mleté mandle
80   g  práškový cukor
vajce
 
Ďalej potrebujeme:
2 lyžice  práškový cukor
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 

Postup

1. Všetky suroviny na cesto dáme do kuchynského robota a hákom vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odležať cca 2 hodiny.
 
2. Cesto vyberieme z chladničky a kúsky cesta rovnomerne povtláčame do silikónovej formy na rožteky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C cca 10 minút. 
 
3. V miske preosejeme práškový cukor, pridáme vanilínový cukor a rozmiešame. Teplé rožteky obalíme v cukre. 
 
Dobrý tip:
Rožteky môžeme piecť v silikónovej forme na rožteky alebo ich vyklopíme z formy na plech vystlaný papierom na pečenie. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

86
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.