Bezlepkové strojčekové tyčinky
Ingrediencie
Cesto:
320 g Cake mix Liana
3 ks Zlatý krém Liana
125 g práškový cukor
250 g rastlinný tuk
2 vajcia
Marhuľová plnka:
marhuľový džem
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 70%, alebo 45%
50 g rastlinný tuk
10 g maslo

Postup
1. Všetky suroviny dáme do misky a ručne spracujeme cesto. Zabalíme ho do mikroténového sáčku a necháme 24h odležať v chladničke.
2. Odstaté cesto dáme do mlynčeka na mäso s nadstavcom na koláče z ktorého robíme tyčinky.
3. Uložíme na suchý plech a pečieme na 180°C 20 minút (kto má multifunkčnú rúru môže dať naraz 3 plechy).
4. Upečené a vychladnuté spolu zlepíme marhuľovým džemom. Konce namáčame v čokoláde a uložíme na alobal kde sa najlepšie odlepia.
Postup polevy:
1. Všetko roztopíme (najlepšie v hrnčeku) nad parou a namáčame najprv jednu stranu konca a potom druhý koniec.