Bezlepkové štafetky
Ingrediencie
Cesto:
320 g vaječné bielky
210 g kryštálový cukor
90 g mleté orechy
80 g Cake mix Liana
Krém:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
1 lyžička mletá káva
150 g práškový cukor
250 g maslo
1 lyžica rum
Poleva:
100 g čokoláda 70% Liana
30 g rastlinný tuk na polevy
Dodatky:
plech 40x42 cm
320 g vaječné bielky
210 g kryštálový cukor
90 g mleté orechy
80 g Cake mix Liana
Krém:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
1 lyžička mletá káva
150 g práškový cukor
250 g maslo
1 lyžica rum
Poleva:
100 g čokoláda 70% Liana
30 g rastlinný tuk na polevy
Dodatky:
plech 40x42 cm
Postup
CESTO:
1. Vyšľaháme bielky a postupne prišľaháme kryštálový cukor. Zľahka primiešame orechy a Cake mix.
2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 200°C 12 minút.
3. Vychladnuté cesto rozdelíme po dĺžke radielkom na 3 pláty. Každý natrieme krémom, zrolujeme ako roládu (najlepšie pomocou potravinovej fólie) a necháme stuhnúť.
4. Stuhnuté štafetky odbalíme z fólie a narežeme na cca 5 cm kúsky.
5. Konce namáčame v čokoláde.
KRÉM:
1. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, cukru a kávy.
2. Do vyšľahaného masla postupne pridáme vychladnutý puding. Nakoniec metličkou vmiešame lyžicu rumu.
POLEVA:
Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.
2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 200°C 12 minút.
3. Vychladnuté cesto rozdelíme po dĺžke radielkom na 3 pláty. Každý natrieme krémom, zrolujeme ako roládu (najlepšie pomocou potravinovej fólie) a necháme stuhnúť.
4. Stuhnuté štafetky odbalíme z fólie a narežeme na cca 5 cm kúsky.
5. Konce namáčame v čokoláde.
KRÉM:
1. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, cukru a kávy.
2. Do vyšľahaného masla postupne pridáme vychladnutý puding. Nakoniec metličkou vmiešame lyžicu rumu.
POLEVA:
Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.