
Bezlepkové slivkové gule
pre recept na Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
- 270 g Universal mix Liana
- 170 ml voda
- 15 ks vykôstkované slivky
- 2 PL cukor kryštálový
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Universal mix Liana na podsypanie
- olej alebo maslo na omastenie
- mak alebo tvaroh s kyslou smotanou na ochutenie
- Do misy nasypeme Universal mix Liana, štipku soli, postupne prilievame vodu a vypracujeme pružné cesto. Cesto premiesime na pomúčenej pracovej doske a vyvaľkáme plát. Rozrežeme na štvorce, do každého štvorca vložíme vykôstkovanú slivku, zabalíme a spravíme guľku. Zo zvyšného cesta nakrájame nepravidelné kúsky.
- Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, do ktorej vložíme pripravené gule a nakrájané cesto. Po dosiahnutí bodu varu povaríme cca 5 minút. Uverené gule zmiešame s cukrom a olejom alebo s roztopeným maslom. Dochutíme makom alebo tvarohom zmiešaným s kyslou smotanou.
- 270 g Universal mix Liana
- 170 ml voda
- 15 ks vykôstkované slivky
- 2 PL cukor kryštálový
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- Universal mix Liana na podsypanie
- olej alebo maslo na omastenie
- mak alebo tvaroh s kyslou smotanou na ochutenie
Produkty k receptu