Bezlepkové slané sedliacke koláče
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 1 KL cukor
- 15 g čerstvé droždie
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
- 1 KL soľ
Plnka
- 400 ml kyslá smotana
- 2 ks vajcia
- celá rasca
- kôpor
- soľ
- použitý plech 33x35cm
- 1. Pripravíme si kvások z 250 ml mlieka, 1 KL cukru, 15 g droždia a necháme 10 minút nakysnúť.
- 2. Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčko a nakoniec vylejeme kvások.
- 3. Vypracujeme cesto ručne alebo elektrickým hnetačom.
- 4. Necháme kysnúť v miske kyske alebo zakryjeme fóliou cca na 40 minút.
- 5. Plech vymastíme olejom, uložíme vykysnuté cesto a rukou ho jemne poroztláčame na celý plech.
- 6. Na pol cesta nanesieme kyslú smotanu zmiešanú s kôprom a na druhú polovicu vylejeme rozšľahané vajcia a posypeme rascou. Nakoniec osolíme.
- 7. Rúru vyhrejeme na 180°C a necháme koláč podkysnúť 15 minút, pokiaľ sa nám nahreje rúra.
- 8. Pečieme asi 35-40 minút doružova tak, aby bol aj spodok koláča krásne upečený.
- 9. Nakrájame na porcie až keď trocha vychladne.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 1 KL cukor
- 15 g čerstvé droždie
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
- 1 KL soľ
Plnka
- 400 ml kyslá smotana
- 2 ks vajcia
- celá rasca
- kôpor
- soľ
- použitý plech 33x35cm
Produkty k receptu