Bezlepkové kváskové mini chlebíky
1. deň
- 150 g Bread mix white Liana
- 200 g vlažná voda
- 1 PL kvások
2. deň
- 150 g Bread mix dark Liana
- 80 g vlažná voda
- 1 kl soľ
- 1 kl rasca
- 2 PL zmes semienok (tekvicové, ľanové, slnečnicové)
- 2 PL olej
- 1 PL zemiakové vločky
1. Suroviny z prvého dňa zmiešame v miske vareškou, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 12 hodín.
2. Po nakysnutí zmiešame v kuchynskom robote s hákmi so surovinami z 2. dňa. Preložíme na pomúčenú podložku a vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby podložku podsypávame ryžovou múkou. Ak sa bude cesto spočiatku lepiť pomôžeme si plastovou stierkou na cesto a potom miesime rukami.
3. Ak máme dobre vypracované cesto, ktoré sa nelepí, rozdelíme ho na 2 časti po cca 300 g. Bochníky spracujeme, pomúčime zo všetkých strán, aby sa neprilepili na ošatku a vložíme do 2 malých ošatiek.
4. Do ošatky vkladáme hladkou stranou nadol, aby spoje cesta boli navrchu. Necháme prikryté kysnúť 5-6 hodín.
5. Do rúry vložíme plech na ktorom budeme piecť chlebíky. Na spodok rúry vložíme starší plech na paru. Rúru vyhrejeme na 230°C
6. Chleby preklopíme na papier na pečenie, narežeme a postriekame vodou.
7. Prenesieme na vyhriaty plech a do spodného plechu nalejeme 2,5 dcl vriacej vody. Pečieme 15 minút.
8. Plech s parou vytiahneme, znížime teplotu na 200°C, chleby znovu postriekame a pečieme 20-25 minút.
9. 10 minút pred koncom pečenia postriekame vodou ešte raz. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
1. deň
- 150 g Bread mix white Liana
- 200 g vlažná voda
- 1 PL kvások
2. deň
- 150 g Bread mix dark Liana
- 80 g vlažná voda
- 1 kl soľ
- 1 kl rasca
- 2 PL zmes semienok (tekvicové, ľanové, slnečnicové)
- 2 PL olej
- 1 PL zemiakové vločky
Produkty k receptu