Bezlepkové dukátiky
Cesto
- 200 g Cake mix Liana
- 100 g maslo
- 100 g cukor
- 60 g Puding tmavá čokoláda Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 vajce
Krém
- 300 ml mlieko
- 90 g maslo
- 60 g Čokoláda 70% Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 3 PL cukor
Ďalej potrebujeme
- Cake mix Liana na podsypanie
- Biela čokoláda Liana, cukríky na ozdobu
- Suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke.
- Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme z cesta plát tenký cca 3 - 4 mm a vykrajujeme malé kolieska. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 6 minút.
- Zlatý krém rozmiešame v troche mlieka. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnčeka, pridáme cukor a nalámeme čokoládu. Privedieme k varu, nalejeme Zlatý krém a uvaríme hustú kašu. Odstavíme z ohňa a hneď do horúcej kaše nakrájame maslo. Miešame dovtedy, kým sa maslo nespojí s krémom. Prešľaháme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V chladničke necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa a potom vyšľaháme na hladký krém.
- Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na dukátiky. Prikryjeme druhým dukátikom a pofŕkame bielou čokoládou.
Cesto
- 200 g Cake mix Liana
- 100 g maslo
- 100 g cukor
- 60 g Puding tmavá čokoláda Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 2 vrecká Škoricový cukor Liana
- 1 vajce
Krém
- 300 ml mlieko
- 90 g maslo
- 60 g Čokoláda 70% Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 3 PL cukor
Ďalej potrebujeme
- Cake mix Liana na podsypanie
- Biela čokoláda Liana, cukríky na ozdobu
Produkty k receptu