
Bezlepkové bratislavské rožky
Cesto
- 320 g Bakery mix Liana
- 128 g maslo
- 32 g kryštálový cukor
- 1 vajce
- 10 g čerstvé droždie
- 3,2 g Škoricový cukor Liana
- 56 g studená voda
- 1 vajce a 1 žĺtok na potretie
Maková plnka
- 140 g mletý mak
- 40 g kryštálový cukor
- 120 g bezlepková strúhanka
- 10 g slivkový lekvár
- 10 g Vanilínový cukor Liana
- 38 g horúce mlieko
Orechová plnka
- 160 g mleté orechy
- 40 g kryštálový cukor
- 7 g Vanilínový cukor Liana
- 5 g Škoricový cukor Liana
- 38 g horúce mlieko
1. Najprv vymiesime zmes Bakery mix a maslo.
2. Postupne pridávame cukor, rozdrvené droždie, vajce, vodu a nakoniec škoricový cukor.
3. Vypracované cesto necháme prikryté kysnúť 60 minút.
4. Potom ho rozdelíme na 20 dielikov.
5. Rozvaľkáme na oválne tvary a do stredu každého dáme plnku.
6. Stočíme cesto okolo plnky a vytvarujeme orechové do tvaru C a makové do tvaru podkovičky.
7. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 10 minút kysnúť.
8. Potrieme vajíčkom a dáme do chladu zaschnúť – môžeme aj do chladničky aspoň na 20 minút.
9. Potom potrieme žĺtkom a necháme kysnúť 30 minút.
10. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200st dozlatista asi 15 minút.
11. Vajíčko popraská a na povrchu vytvorí mramorovú štruktúru.
Postup maková plnka:
1. Všetky suroviny dáme do misky, zalejeme horúcim mliekom a spracujeme. Spravíme 10 guličiek a necháme vychladnúť.
Postup orechová plnka:
1. Všetky suroviny dáme do misky, zalejeme horúcim mliekom a spracujeme. Spravíme 10 guličiek a necháme vychladnúť.
Cesto
- 320 g Bakery mix Liana
- 128 g maslo
- 32 g kryštálový cukor
- 1 vajce
- 10 g čerstvé droždie
- 3,2 g Škoricový cukor Liana
- 56 g studená voda
- 1 vajce a 1 žĺtok na potretie
Maková plnka
- 140 g mletý mak
- 40 g kryštálový cukor
- 120 g bezlepková strúhanka
- 10 g slivkový lekvár
- 10 g Vanilínový cukor Liana
- 38 g horúce mlieko
Orechová plnka
- 160 g mleté orechy
- 40 g kryštálový cukor
- 7 g Vanilínový cukor Liana
- 5 g Škoricový cukor Liana
- 38 g horúce mlieko
Produkty k receptu