Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom
Cesto
- 150 ml voda
- 150 g rastlinný tuk
- 150 g Cake mix Liana
- 5 ks vajíčka
Plnka
- 500 ml kokosové mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 4 lyžice kryštálový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 2 ks žĺtky
- 180 g rastlinný tuk
- na posypanie práškový cukor
1. V hrnci necháme zovrieť vodu a tuk a pridáme Cake mix. Miešame na malom ohni cca 2 minúty. Cesto by sa malo odlepovať od bokov hrnca. Odstavíme z ohňa a cesto presunieme do misy. Niekoľkokrát premiešame kým vychladne.
2. Za stáleho mixovania primiešame po jednom vajcia. Cesto by nemalo byť husté ani riedke.
3. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame pásiky hrubé cca 1,5 cm a dlhé cca 7 cm na papier na pečenie. Pri pečení sa éclairs nafúknu, preto ich striekame ďalej od seba, aby sa nespojili. Môžeme z opačnej strany papiera na pečenie nakresliť ceruzkou 7 cm pásy, aby boli zhruba rovnako dlhé.
4. Rúru vyhrejeme na 210°C, plech s cestom postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 10 minút a potom teplotu znížime na 175°C a dopečieme cca 15 minút (kým nezačnú ružovieť). Počas pečenia rúru neotvárame, aby cesto nespľaslo. Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom pozdĺžne rozrežeme každý éclairs.
5. V 100 ml mlieku rozmiešame Zlaté krémy. Vo zvyšnom mlieku uvaríme žĺtky a cukor a pridáme rozmiešané Zlaté krémy a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
6. Rastlinný tuk izbovej teploty vymiešame ručným mixérom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu. Poriadne vyšľaháme. Kto chce môže pridať lyžicu rumu.
7. Zdobiace vrecko naplníme plnkou a nastriekame po dĺžke na spodnú časť éclairs. Priložíme vrchnú časť cesta. Tesne pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.
Cesto
- 150 ml voda
- 150 g rastlinný tuk
- 150 g Cake mix Liana
- 5 ks vajíčka
Plnka
- 500 ml kokosové mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 4 lyžice kryštálový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 2 ks žĺtky
- 180 g rastlinný tuk
- na posypanie práškový cukor
Produkty k receptu