Bezlepkové a bezmliečne eclairs s vanilkovým krémom

Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom

Trvanie: 01:00 (h:m) Porcie: 46 (ks)
Francúzske éclairs so Zlatým krémom.
Ingrediencie
Cesto
  • 150 ml voda
  • 150 g rastlinný tuk
  • 150 g Cake mix Liana
  • 5 ks vajíčka
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. V hrnci necháme zovrieť vodu a tuk a pridáme Cake mix. Miešame na malom ohni cca 2 minúty. Cesto by sa malo odlepovať od bokov hrnca. Odstavíme z ohňa a cesto presunieme do misy. Niekoľkokrát premiešame kým vychladne.

2. Za stáleho mixovania primiešame po jednom vajcia. Cesto by nemalo byť husté ani riedke.

3. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame pásiky hrubé cca 1,5 cm a dlhé cca 7 cm na papier na pečenie. Pri pečení sa éclairs nafúknu, preto ich striekame ďalej od seba, aby sa nespojili. Môžeme z opačnej strany papiera na pečenie nakresliť ceruzkou 7 cm pásy, aby boli zhruba rovnako dlhé.

4. Rúru vyhrejeme na 210°C, plech s cestom postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 10 minút a potom teplotu znížime na 175°C a dopečieme cca 15 minút (kým nezačnú ružovieť). Počas pečenia rúru neotvárame, aby cesto nespľaslo. Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom pozdĺžne rozrežeme každý éclairs.

5. V 100 ml mlieku rozmiešame Zlaté krémy. Vo zvyšnom mlieku uvaríme žĺtky a cukor a pridáme rozmiešané Zlaté krémy a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

6. Rastlinný tuk izbovej teploty vymiešame ručným mixérom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu. Poriadne vyšľaháme. Kto chce môže pridať lyžicu rumu.

7. Zdobiace vrecko naplníme plnkou a nastriekame po dĺžke na spodnú časť éclairs. Priložíme vrchnú časť cesta. Tesne pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 150 ml voda
  • 150 g rastlinný tuk
  • 150 g Cake mix Liana
  • 5 ks vajíčka
Plnka
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné